Shoppingcenter ‘LOON Heerlen

  • portfolio
  • portfolio

Project

Herbouw Winkelcentrum ‘Loon tot een levendig en modern winkelcentrum.

Heerlen 2012, Commercieel
Architect
Powerhouse Company (i.s.m. Architecten aan de Maas)
Aannemer
Laudy Bouw & Ontwikkeling
Constructeur
IMD Raadgevende Ingenieurs
Installateur
Cofely

Alle ingrediënten van een ingewikkelde bouwopgave

Winkelcentrum ‘Loon is en blijft een bijzonder project voor Exaedes Bouwrealisten vanwege de vele grote uitdagingen en de vereiste snelheid van handelen.
Na het succesvolle crisismanagement van de plotselinge verplichte sloop vroeg eigenaar NSI Exaedes Bouwrealisten om ook de herbouw van Winkelcentrum ‘Loon te begeleiden. De opgave betrof het ontwerpen en bouwen van een nieuw deel van het winkelcentrum. Aan de nieuwbouw werd een bijzondere eis gesteld: bij het ontstaan van een eventuele nieuwe sinkhole moet dit nieuwe gedeelte te allen tijde veilig en toegankelijk zijn voor bezoekers en de daarin gevestigde winkels dienen open te kunnen blijven.

Een andere uitdaging was dat dit project zeer snel zijn beslag moest krijgen om de economische schade zo klein mogelijk te houden. Binnen 6 maanden is onder onze begeleiding het ontwerp van schetsontwerp tot aanbestedingsgereed ontwerp uitgewerkt, dat in de markt is gezet. Ook hebben wij de realisatie van het project gemanaged, aanbesteding tot oplevering.
Eind 2013 waren de nieuwe entrees in het souterrain en op de begane grond gereed, waarmee winkelcentrum ‘Loon een moderne en lichte entree rijker was die helemaal past in deze tijd. Eind 2015 waren ook de nieuwbouw van C&A incl. parkeergarage en wandeldek, de renovatie van C&A en een verbouwing in het souterrain gereed.

Exaedes heeft met dit project bewezen efficiënt, soepel en intelligent te kunnen omgaan met alle ingrediënten van een ingewikkelde verbouwingsopgave in een draaiend winkelcentrum. Met als mooi resultaat dat winkelcentrum ‘Loon weer de uitstraling heeft gekregen die het verdient.

Onze werkzaamheden 

  • Project- en bouwmanagement
  • Directievoering en toezicht

Vergelijkbare projecten