KNHS Nationaal Hippisch Centrum

  • portfolio
  • portfolio

Project

Ontwikkelen van het KNHS centrum te Ermelo tot het Nationaal Hippisch Centrum.

Ermelo 2014, Sport
Architect
J.P.P. van Rijswijk Architect BNA
Aannemer
Bouwbedrijf Noordersluis
Constructeur
Ad Wouters Bouwtechnisch Adviesbureau
Installateur
Brian Franken Techniek

Hippisch hart van Nederland

Het vernieuwde KNHS-centrum maakt deel uit van het Nationaal Hippisch Centrum. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van de opdrachtgever in vervulling: een groot hippisch centrum met een nauwere samenwerking tussen sport en fokkerij. Fokkerij en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het resultaat is 3 indoorhallen, 48 nieuwe stallen, goede paddocks en een ultramoderne stapmolen. Het KWPN heeft op het terrein zijn eigen kantoor en stallenaccommodatie. Sport en fokkerij bouwen zo samen aan de toekomst.

Het KNHS-centrum heeft 23 hectare grond tot zijn beschikking, met een schitterend hoofdterrein, wedstrijdterrein, Z-dressuurbanen en een event- en marathonterrein met veel nieuwe op- en afsprongen. De rijhallen en outdoor pistes zijn allemaal voorzien van Agterberg-bodems, een optimale basis voor paardensportevenementen.

Exaedes Bouwrealisten is vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Amaliahal inclusief wedstrijdpiste met ruim 600 vaste tribuneplaatsen. Daarnaast droegen we bij aan de ontwikkeling van de aangrenzende brasserie en bovenliggende kantooromgeving, de verplaatsing en revitalisering van de Beatrixhal, de ontwikkeling van het overnachtingsgebouw, nieuwbouw van 48 volledig uitgeruste stallen en de aanleg van de hippische voorzieningen zoals een overdekte stapmolen, paddocks en mestopslag.

Onze werkzaamheden

  • Algemeen bouwmanagement
  • Ontwerpco√∂rdinatie
  • Vervaardigen technische omschrijvingen
  • Begeleiding aanbestedingsprocedure(s)
  • Vergunningenmanagement