Toekomstbestendig vastgoed en duurzaamheid

Toekomstbestendig vastgoed en duurzaamheid

Een van de belangrijkste kenmerken van duurzaam en toekomstbestendig vastgoed is dat het in staat is om – eventueel met kleine tussentijdse aanpassingen – gemakkelijk voldoet aan de behoeften van opeenvolgende (eind)gebruikers. Toekomstbestendig vastgoed heeft een hoog aanpassingsvermogen en geeft antwoord op de veranderende vraag van de maatschappij en steeds wisselende gebruikers.

Vastgoed is meer dan een hoop stenen maar een jas voor optimale dienstverlening.

Duurzaamheid wordt snel afgemeten aan bijvoorbeeld de energie-efficiency van een gebouw. Maar energiereductie is geen doel op zich. Belangrijker is dat het gebouw staat waar mensen moeten werken, dat het prettig leven is en dat we flexibel kunnen omgaan met de bestaande voorraad. BREEAM-NL, is een instrument dat door Exaedes Bouwrealisten wordt ingezet om de duurzaamheidprestatie van bestaande en nieuwe gebouwen vast te stellen en te monitoren. Bij de monitoring gelet op drie onderdelen: het gebouw (de asset), het beheer en het gebruik.

Deze drie onderdelen worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidcategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling.

Han Joosen staat u graag te woord om vragen te beantwoorden en u extra informatie te verschaffen.