Speciale expertise

Ketensamenwerking

De complexiteit van het bouwen is de laatste jaren fors toegenomen. Specialisatie en industrialisatie leiden tot langere ketens met meer schakels, waarmee er een grotere kans is op faalkosten en kwaliteitsverlies. Ketensamenwerking is een manier om inefficiënties in het huidige bouwproces weg te nemen en om tot baanbrekende innovaties te komen. Hiermee kan de bouwsector antwoord geven op de veranderende vragen van klanten, eindgebruikers en de maatschappij.

ex_icon_toekomst

Meer weten wat duurzaamheid voor u kan betekenen?
Han Joosen is BREEAM expert en wij kennen de systematiek van BENG, WELL, LEED, Greencalc, Frisse Scholen en andere duurzaamheidsmethodieken.

Toekomstbesteding vastgoed en Duurzaamheid

Een belangrijk kenmerk van duurzaam en toekomstbestendig vastgoed is dat het vrij eenvoudig – eventueel met kleine tussentijdse aanpassingen – kan voldoen aan de behoeften van opeenvolgende (eind)gebruikers. Toekomstbestendig vastgoed heeft een hoog aanpassingsvermogen en geeft antwoord op de veranderende vraag van de maatschappij en steeds wisselende gebruikers.

“Vastgoed is meer dan een hoop stenen; het is een jas voor optimale dienstverlening.”

Duurzaamheid wordt snel afgemeten aan bijvoorbeeld de energie-efficiency van een gebouw. Het begrip is echter veelomvattender: duurzaamheid heeft betrekking op de toekomstbestendigheid en dat omvat meer dan het energieverbruik. Belangrijker is dat het gebouw staat op een plek waar mensen leven en werken, dat het er aangenaam verblijven is en dat we flexibel kunnen omgaan met de bestaande voorraad.