News

Adviesteam SG2020 wint renovatie Stadskantoor Sittard-Geleen

Adviesteam SG2020 wint renovatie Stadskantoor Sittard-Geleen

Exaedes Bouwrealisten (projectmanagement) heeft in combinatie met diederendirrix (architect), Ynno (adviseur Het Nieuwe Werken), K-plus adviseurs (installatietechniek en bouwfysica) van de Laar (constructie), Assay (kostendeskundige), N interieurarchitecten (interieurarchitect) en GBB (adviseur brandveiligheid) het team SG2020 gevormd. Ons team heeft de opdracht verworven om in een total engineering opgave het nieuwe Stadhuis Geleen te gaan ontwikkelen.

De opdracht komt voort uit het besluit van de gemeente Sittard-Geleen om het bestuurlijk centrum (College, Raad en Griffie) in Sittard te huisvesten en de ambtelijke organisatie in Geleen. Met dit oogmerk wordt het huidige Stadhuis van Geleen verbouwd en wordt er tevens een nieuwbouwgedeelte aan toegevoegd. Het bestaande gebouw zal bovendien worden verduurzaamd en strategisch worden uitgebreid, waardoor het stadskantoor een toekomstbestendige rol in het gemeentebestuur en het centrum van Geleen zal gaan vervullen.

De implementatie van een nieuw kantoorconcept draagt hieraan tevens bij. Het stadskantoor zal geschikt worden gemaakt voor Het Nieuwe Werken. Daartoe zal de kantooromgeving worden getransformeerd in een moderne, flexibele werkomgeving toegespitst op ontmoeting, samenwerking en activiteitsgerelateerd werken.