News

Seminar “Het Betere Bouwteam”

Donderdag 30 maart organiseerde Exaedes Bouwrealisten het seminar “Het Betere Bouwteam”. Presentaties van Han Joosen van Exaedes Bouwrealisten en Paul Smeets van Presolve en een zaal met opdrachtgevers, architecten, adviseurs en aannemers vormde de basis voor een interessante paneldiscussie over de uitdagingen en samenwerkingen in de huidige bouwwereld en wat dit betekent voor de manier van samenwerken

De veranderingen zijn al enige tijd merkbaar in de bouwsector. Verschillende partijen richten zich meer en meer op een andere manier van samenwerken, waarbij een open en transparante relatie wordt ontwikkeld en ieders kennis en kunde wordt gerespecteerd. In tegenstelling tot de huidige methode, gevormd door de aanbestedingswet- en regelgeving, waarbij partijen geforceerd met elkaar moeten samenwerken na een aanbesteding geeft de “Betere Bouwteam” aanpak van Exaedes Bouwrealisten partijen na de aanbesteding de ruimte om elkaar te leren kennen en te komen tot voorwaarden die recht doet aan de belangen van alle betrokkenen.

Han Joosen ging specifiek  in op de methodiek van “Betere Bouwteam” aanbesteden en de gevraagde werkzaamheden van de bouwteampartners, waarin een helder verwachtingspatroon en afgebakende werkzaamheden worden vastgesteld. Uiteraard kwamen de onderwerpen teamvorming en samenwerken in de middag sterk naar voren, waar Paul Smeets vanuit Presolve rake observaties op gaf vanuit zijn vakgebied van conflicthantering en -oplossing.

Ben je geïnteresseerd naar de aanpak of heeft u nog vragen over “Het Betere Bouwteam” lees hier meer, of neem gerust contact met ons op.